عوارض گمرکی چیست؟
تعرفه یا همان عوارض گمرک در واقع نوعی مالیات است که به صورت غیرمستقیم برای ورود، ترخیص و ترانزیت قانونی کالاهای خارجی در واردات و تجارت بین المللی پرداخت می شود.
هدف از کد تعرفه چیست؟
- نظارت بر محصول کنترل شده
- قوانین مبدأ
- مالیات داخلی
- سیاست تجاری
- نظارت بر قیمت
- حمل و نقل
- آمار حمل و نقل
نحوه محاسبه هزینه های گمرکی
برای جلوگیری از متضرر شدن بازرگانان ، می بایست قبل از واردات و صادرات کالا تمامی قوانین مربوط به عوارض کالا در گمرک را بدانند یا با تیم مشاوره بازرگانی قطعه بنیان آسمان در این زمینه مشورت کنند و در صورت تمایل تمامی مسائل مربوط به هزینه های گمرکی را به کارشناسان ما بسپارند.
چهار فرمول معروف جهت محاسبه عوارض گمرکی موجود است که آنهاهمان هزینه های گمرکی می باشد که شامل موارد زیر است:
1- حقوق گمرکی: ارزش سیف × نرخ ارز × نرخ تعرفه گمرکی(بازرگانان گرامی می بایست برای انجام امور مربوط به گمرک هزینه هایی را پرداخت کنند که همان هزینه های گمرکی است که طبق فرمول مصوب محاسبه می شود)
2- سود بازگانی: ارزش سیف × نرخ ارز × نرخ تعرفه (هزینه بابت باربری، بارچینی، انبارداری، تخلیه، آزمایش، بارگیری، کارشناسی) قابل ذکر است که هزینه گمرک موقع ترخیص از بازرگانان اخذ میگردد.
3- هزینه انبارداری : مدت زمانی که کالا در انبار است × نرخ انبارداری × وزن ناخالص کالا
این هزینه از از همان روز اول ورود کالا به انبار محاسبه می شود این هزینه متناسب نوع انبار و زمان توقف کالا در گمرک محاسبه می شود
4- محاسبه ارزش CIF کالا: قیمت ارزی کالا × نرخ ارز که توسط گمرک اعلام می شود + هزینه بیمه کالا در صورتیکه برای کالا FOB خریداری شده باشد.
کل هزینه ها جهت واردات کالا شامل : هزینه های گمرکی، عوارض، سود بازرگانی، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات هلال احمر، هزینه های جابجایی محموله می باشد. البته هزینه های انبارداری، هزینه جابجایی و سایر هزینه های مربوط به زمان ماندن کالا در گمرک نیز در کل هزینه گمرکی لحاظ می شود. با این تفاصیل، جالب است بدانید که صادرات تحت تاثیر تعرفه قرار نمی گیرد و کالاهای صادراتی از پرداخت 75 درصد هزینه باربری و جابجایی و انبار معاف هستند.